Red Hat Society - History

 

Sue Ellen Coooper

Red Hat Society - de oorsprong - het ontstaan en de betekenis

 

In de herfst van 1998 werd RHS geboren

Sue Ellen Cooper

In de herfst van 1998 betaalde Sue Ellen Cooper -op een reis naar Tucson AZ-, impulsief $ 7,50 voor een oude rode fedora/hoed in een kringloopwinkel. Toen daarna 2 jaar later een goede vriendin haar "vijftigste" verjaardag naderde, bedacht Sue Ellen een idee voor een origineel geschenk. 

Geinspireerd door een bekend gedicht,

'Warning' van de Engelese dichteres Jenney Joseph 

dat begint met;

"Als ik een oude vrouw ben, dan zal ik paars dragen met een rode hoed dat niet bij elkaar staat en niet bij me past." Ze wilde haar vriendin aanmoedigen om ouder te worden op een speelse manier. 

Ze gaf haar vriendin de oude rode fedora/hoed -eerder aangeschaft bij de kringloop- als verjaardag's geschenk samen met het -ingelijst-gedicht 'Warning'  als herinnering om op speelse wijze ouder te worden - op háár voorwaarden.

Dit cadeau werd zó leuk ontvangen dat zij besloten om alle vriendinnen die 50 werden, dit ook hén cadeau te doen. Nadat méérdere vriendinnen dit cadeau kregen, besloten zij om met de Rode Hoeden op, een High Tea te gaan gebruiken op een terras in New York. Dit gezelschap trok toen de aandacht van de New York Times. RHS was geboren! 

 

Contact             Aanmelden Nw leden / Webfreule RM